Бадње Вече у Бешенову

Бадњој вечери у Манастиру Бешеново присуствовало је стотинак верника из Сремске Митровице, Руме, Новог Сада, Бањалуке, Беча и из околних сремских села.
Баш као и прошле године, када је први пут после 70 година прослављано Бадње вече, мештани сремских села су са двоје запрежних коњских кола донели Бадњаке, а за манастир су Бадњаке, по благослову оца Арсенија, у оближњој шуми, усекли ђаци Карловачке богословије.
После заједничке молитве архимандрит Арсеније одржао је пригодну беседу окупљеном народу, а потом су упаљени Бадњаци крај храма чији завршетак обнове се уз божију помоћ очекује у току ове године.
Сремци су пригодним ватрометом улепшали светковину, а гости манастира послужили су верни народ куваним вином и куваном ракијом.
У пријатељској атмосфери, уз дечији жагор и искре и топлоту ватре окупљени су сачекали да Бадњаци изгоре, а потом су се упутили домовима, како би у кругу својих породица наставили славље. Игуман је затим, у манастирску кућу унео и окитио Бадњак који ће красити манастирске просторије до Српске нове године.

Имали смо ту част и задовољство да угостимо екипу Радио телевизије Војводине која је уживо извештавала за Дневник емитован у 17 часова на РТС-у, а потом и да у 18.40, такође уживо, интервијуише игумана Арсенија за поподневни празнични програм РТВ-а.
Са нама су већ традиционално били и репортери Новинске агенције Танјуг и наших медијских покровитеља Вечерњих Новости.

[Not a valid template]

Коментари

коментара