Освештање часног крста

Његово превосвештенство Епископ сремски Василије je 21. фебруара, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије сремске, уз присуство неколико стотина верника освештаo часни крст. Крст је висок 2,5 метара и дар је манастира Каоне, одлуком Одбора за изградњу, а уз консултације Завода за заштиту споменика културе, крст ће по изградњи конака бити постављен на главни манастирски звоник

Захваљујемо свим добрим људима који су својим учешћем допринели да се ова немањићка задужбина из 13. века за само годину дана уздигне од темеља до крова.

Уз Божију и помоћ добрих људи и верног народа, планирамо да у 2015. години завршимо све грубе радове на храму за које недостаје још око 70.000 евра и да почнемо изградњу конака који су, заједно са црквом, потпуно уништени у Другом светском рату.

Позивамо све добре људе, институције и друштвено одговорне компаније да помогну обнову Манастира Бешеново, најстаријег фрушкогорског манастира.

Број динарског рачун на који заинтересовани могу да уплате прилоге за обнову манастира Бешеново је: 340-11007646-60

Све додатне информације о Манастиру Бешеново можете можете прочитати на званичној презентацији нашег манастира на адреси: www.manastirbesenovo.org

                                                                                                           Управа манастира

Погледајте видео прилога са литургије и освећења крста:

Послушајте беседу владике сремског господина Василија:

Коментари

коментара