Инђија за Бешеново

Донаторско духовно културно-уметничко вече под називом „Уздигнимо Бешеново“ одржано је 24. децембра у великој сали Културног центра Инђија. Догађају је присуствовао председник општине Инђија Петар Филиповић, архимандрит Арсеније, игуман манастира Бешеново, отац Стефан, игуман манастира Велика Ремета, црквени званичници из општине Инђија, Предраг Меденица из Удружења Краљевина Србија Инђија, глумица Ивана Жигон и бројни гости.

На концерту су наступили гуслар Марко Шћепановић и културно-уметничка друштва „Инђија“ из Инђије, „Др Ђорђе Натошевић“ из Новог Сланкамена и „Милица Стојадиновић Српкиња“ из Буковца.

Манастир Бешеново, који је по предању подигао краљ Драгутин Немањић, најстарији је на овим просторима. Нажалост, у току Другог светског рата манастир је до темеља порушен, а одлуком Нјеговог преосвештенства епископа сремског господина Василија, покренута је његова обнова.

Пре годину дана изграђени су темељи манастира, а данас је прекривен кровом. Да би се наставила обнова и изградња, Удружење Краљевина Србија из Инђије и Омладинско културно-уметничко друштво „Инђија“ организовали су хуманитарни концерт „Уздигнимо Бешеново“.

Донаторско духовно културно-уметничко вече организовано је под покровитељством Општине Инђија, а уз благослов Његовог преосвештенства епископа сремског господина Василија.

besenovo-koncert-13

Коментари

коментара