За кров храма сакупљено милион и по динара

Обнови Бешенова, јединог манастира на Фрушкој гори који је установила света лоза Немањића, прикључили су се и чланови Привредно-културног центра „Дунав“ из Новог Сада.  То су, веле, учинили следећи траг репортажа објављених у „Новостима“ које обнову медијски подржавају од самог почетка, а на донаторској вечери, одржаној вечерас  у СПЦ „Војводина“, за покривање нове манстирске цркве прикупили су више од милион и по динара!

– Ово је наш најзначајнији дан у целој овој години, јер смо постали део једног узвишеног подухвата, угодног и Богу и људима. И ту нећемо стати: остаћемо део велике породице која ће тај подухват сигурно довести до краја – обећао је Милан Гутић, председник тог друштва које окупља људе различитих занимања и друштвеног статуса, али истог погледа на суштинске, пре свега моралне и националне вредности.

Бешеново је с краја 13. века установио краљ Драгутин Немањић, а у Другом светском рату и непосредно после њега је срушено до темеља. Глас о обнови је, захваљујући нашем листу, стигао у све делове Српства, а више од 500 приложника је, мада је обнова почела пре само годину дана, већ обезбедило средства да се излију темељи и озида нова црква. Сада је на реду и њено покривање.

– Молили смо се Богу да се и то заврши до 21. новембра, када славимо манастирску славу Аранђеловдан и сва је прилика да ће тако и бити. Ово је обнова и олтара и духовног огњишта, што Бешеново у српском Срему беше вековима и биће поново – рекао је игуман манастира, архимандрит Арсеније Матић.

Ђорђе Вукмировић-Вечерње Новости

Новчани прилози за помоћ обнови манастира Бешеново могу да се уплате на следеће рачуне:

1. динарски рачун број:
340-11007646-60
отворен код Ерсте банке.

2. Девизни рачун Манастира Бешеново и банкарска инструкцја за уплате из иностранства је:

CORRESPONDENT BANK FOR (EUR, USD, JPY, AUD, DKK, CAD) INCOMING PAYMENTS:
SWIFT CODE: GIBAATWG          ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22
ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
BENEFICIARY:
IBAN: RS35340000001101007936
NAME: SRPSKI PRAVOSLAVNI MANASTIR BEŠENOVO
ADDRESS: ŽIKE BEGANOVIĆA BB, BEŠENOVO, SERBIA

За помоћ у грађевинском и другим неопходним материјалима

Можете се обратити директно игуману Манастира Бешеново Арсенију Матићу на следеће бројеве: 063/366-213 и 065/803-23-27. Фиксни телефон Манастира Бешеново је 022/ 666 442

Коментари

коментара